Georgian Wonders

Hakkımızda

Çok Zengin Bir Mutfak

Gençliğinin bir kısmını Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te geçiren kafenin sahibi ve işletmecisi Zuboğlu, Gürcü kültürünün kadim ve zengin kültürlerden olduğunu ve Gürcü mutfağının yaklaşık 10 bin yıllık geçmişi olduğunu söyledi.

"Gürcü Kültürü'nün yok olmasını istemiyoruz"

Gürcü kültürünün Yunan ve Mısır kültürü ile olan benzerliklerine dikkat çekti. Zuboğlu,”Gürcü kültürü çok eski bir kültür ama, Türkiye’de çok tanınmıyor. Yerleşik bir kültürdür. Gürcü mutfağı uluslararası yarışmalarda sürekli adını duyuruyor” dedi. Zuboğlu, açtıkları örneklerinin Türkiye’de olamamasına rağmen New York, Londra ve özellikle Moskova’da çokça benzerlerine rastlanabileceğini söyledi.

Kültürün devamı için

” Kafemize olan ilgi güzel demek ki böyle bir renge ihtiyaç varmış. Burada hinkali, peynirli kete, eritme peyniri, kada gibi lezzetleri insanlara sunuyoruz ve de bizim sunduğumuz eritme peynirinin “PŞVNİLA” Türkiye’de bir benzeri daha yok”. Zaman zaman “Neden fast food zinciri veya hamburgerci gibi daha karlı bir yer açmadın?” şeklindeki sorulara maruz kaldığını aktaran Zuboğlu, amacının ise bir kültürü devam ettirmek dolayısıyla yaşatmak olduğunu vurguladı.

Otantik Lezzetlerimiz

Zuboğlu, “Biz bu yemeğin ve kültürün yok olmasını istemiyoruz. Bugüne kadar herhalde 3 bin-5 bin lahmacun yemişimdir. Bu tabii ki lahmacunu yapan ve pazarlayan için büyük bir başarıdır. Benim küçüklüğümde lahmacun yoktu, lahmacunu şehirde tanıdım. Eğer bu insanlar bana lahmacunu tanıttıysa ben neden kada’yı onlara tanıtmayayım?” diye düşündüğünü paylaştı.

Merhaba-Gamarjoba, siparişini alayım :)